Начало Новини Актуално Стара Загора ще отбележи Съединението на България

Стара Загора ще отбележи Съединението на България

Актуално
Стара Загора Съединение на България

Община Стара Загора и Старозагорският военен гарнизон организират програма за тържествено отбелязване на 127-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Тържественият ритуал с поднасяне на венци и цветя по повод 6 септември – Деня на Съединението, пред Паметника Защитниците на Стара Загора – 19 юлий 1877 г. в Парк Пети октомври, ще започне в 10,30 часа.

Час по-рано, в 9,30 часа, венци и цветя ще бъдат положени пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война от 1885 г. в парка на Втора механизирана бригада, съобщиха от пресцентъра на Общината. В 11,00 часа на откритата сцена на Драматичен театър Гео Милев ще започне ХІ-ти песенен празник Средногорско ехо.

В 18,00 часа в парк Пети октомври е началото на концерта на Общинския духов оркестър, а на площада пред сградата на Община Стара Загора от 19,00 часа ще се състои концерт на Общински фолклорен ансамбъл Загоре.

Програмата предвижда на 8 септември от 18,00 часа на площада пред сградата на Община Стара Загора да се проведе концерт на танцови състави, участници в XIV Международен фолклорен фестивал Раднево` 2012.

Още новини