Начало Новини Актуално Стара Загора ще отбележи 24 май

Стара Загора ще отбележи 24 май

Актуално
Балони

Празничният 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост в община Стара Загора ще започне в 10,00 часа с церемония по издигане на знамената на пилоните на площада пред сградата. Те ще бъдат издигнати от тазгодишните носители на наградата Анастасия Тошева. С приветствено слово към жителите и гостите на града по случай празника ще се обърне кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

По традиция в 10,25 часа, под звуците на Върви, народе възродени!, 130 деца от СОУ М. Горки ще пуснат във въздуха цветни балони с българските букви, според последователността им в азбуката, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В 10,30 часа от площада по централния булевард Цар Симеон Велики ще тръгне празничното шествие с участието на Тракийския университет, училища, детски градини, спортни клубове, културни институции, частни колежи и училища, фолклорни състави, градският духов оркестър и др. Празничното шествие ще завърши с танците на фолклорен ансамбъл Загоре.

От 11,00 часа програмата пред Общината продължава с Празнично детско веселие с участието на детски вокални групи и състави. В общоградския празник участват хоровите състави на читалище Родина, хорът на туристическо дружество Сърнена гора, Общинският духов оркестър, мажоретните състави на V-то и VІ-то ОУ, представителен блок на І ОУ Г. Бакалов.

Още новини