Начало Новини Актуално Стара Загора ще има най-голeмия фитнес на открито

Стара Загора ще има най-голeмия фитнес на открито

Актуално

На 2 юли (понеделник) в 11.00 ч кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и изпълнителният директор на Мини Марица-изток ЕАД инж. Евгени Стойков ще направят първа копка на площадка за фитнес на открито на върха на парк Аязмото. Проектът се подкрепя от Министерството на физическото възпитание и спорта.

Общината продължава дългосрочната си визия за популяризиране на масовия спорт и превръщането на Стара Загора в най-спортния град на България. Мини Марица-изток ЕАД финансира изграждането на площадката за фитнес на открито във връзка с 60-годишнината на дружеството и дългосрочната си политика за развитие на спорта и здравословния начин на живот.

Площадката, която отговаря на всички европейски изисквания за уреди и настилка, е с обща площ 681 кв.м, което я прави най-голямата построена досега в страната. На 235 кв.м ще са разположени фитнес-уредите, 195 кв.м са проектирани за алеи и 251 кв.м са за зелени площи. За сравнение - най-голямата досега фитнес-площадка на открито е 130 кв.м и се намира пред сградата на Министерството на физическото възпитание и спорта.
Оборудването, което ще бъде поставено, е предназначено за физически упражнения и рехабилитация. За целта ще бъдат монтирани комбиниран детски уред за деца от 6 до 12 години, както и съоръжения за възрастни и деца над 12-годишна възраст.

Цялата площадка за фитнес ще бъде с ударопоглъщаща каучукова настилка, за да се избегне опасността от наранявания и падания. Ще бъдат оформени зелени площи с пейки и осветителни тела.
Изпълнител на обекта е фирма Спорт парк фитнес - България ООД, която към момента е единствената, която отговаря на изискванията на Българската федерация по фитнес и културизъм.
Новият фитнес-комплекс е композиционно приобщен към общата визия на емблематичния за Стара Загора парк Аязмото.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини