Начало Новини Актуално Стара Загора ще има модерна площадка за фитнес на открито

Стара Загора ще има модерна площадка за фитнес на открито

Актуално

Стара Загора водерна площадка фитнес на откритоСлед най-голямата фитнес площадка за масов спорт на открито, Стара Загора ще има и първата в страната площадка за стрийт (уличен) фитнес с модерно оборудване българска разработка, което ще бъде монтирано в двора на Професионалната гимназия по електротехника в Стара Загора. Тя ще бъде осветена с безплатен открит урок.

Това е мини гимнастически салон на открито, който ще бъде достъпен безплатно и по всяко време, съобщи заместник-министърът на физическото възпитание и спорта в служебния кабинет Йордан Йовчев, след проведената среща с кмета Живко Тодоров.

Двамата обсъдиха хода на реализацията на различни спортни проекти в Стара Загора. Благодарение на реновирането на лекоатлетическата писта на стадион Берое, за първи път от 20 г. насам градът ще бъде домакин на Балканиада по лека атлетика, каза кметът и подчерта амбицията на Стара Загора да се утвърди като най-спортния град в България, съобщиха от пресцентъра.

До 2 месеца ще бъде оборудван напълно и реновираният гимнастически салон, който ще бъде открит със състезание. Ще направим необходимото залата да бъде сертифицирана за провеждане на международни състезания, заяви зам.-министър Йовчев.

До три месеца ще бъде завършена многофункционалната спортна зала в двора на СОУ Иван Вазов, която ще разполага с трибуни за 518 седящи места и ще позволява провеждането на ученически спортни игри по различни видове спорт. В процес сме на сключване на договор с изпълнител на спортната площадка зад пощата, съобщи още Живко Тодоров. Всичко което правим е насочено към младите хора и развитието на масовия спорт. Подобряваме базите, за да помогнем на подрастващите да се насочат към занимания със спорт, защото дисциплинира и изгражда личности, добави той. По думите му хората са жадни за спорт и трябва да им се даде възможност да спортуват.

Имате изключително спортен кмет, вратите на спортното ведомство са отворени за сътрудничество, предстои да се случат още много хубави неща за Стара Загора, заяви пред журналисти легендата в българската гимнастика Йордан Йовчев. Той увери, че в Министерството на физическото възпитание и спорта има добър екип, който има желание да работи.

Още новини