Начало Новини Актуално Стара Загора ще бъде домакин на финалния кръг по канадска борба за хора с увреждания

Стара Загора ще бъде домакин на финалния кръг по канадска борба за хора с увреждания

Актуално

Стара Загора домакин турнир канадска борба з хора с увреждания

В Стара Загора ще се проведе четвърти финален кръг от веригата интеграционни турнири по канадска борба за хора с увреждания Воля за победа. Турнирът се организира за пета поредна година, съобщи Асен Хаджитодоров, президент на Европейската и Българската федерация по канадска борба. Очаква се да участват близо 60 души от различни клубове в цялата страна.

Състезанието, което се осъществява с подкрепата на Община Стара Загора, ще се проведе в неделя, 26 август от 12,00 часа на бензиностанция OMV- кв. Три чучура, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Във всеки от кръговете участват състезатели с всякакви увреждания, разпределени в следните категории:

  • мъже до 80 кг – мъже над 80 кг (лява и дясна ръка)
  • жени до 65 кг – жени над 65 кг (лява и дясна ръка)

Тази година турнирът Воля за победа стартира на 27 юли в Поликраище. По думите на Хаджитодоров, с организацията на турнира Българската федерация по канадска борба цели да се привлекат повече хора с увреждания към занимания по този спорт, както и възможността чрез тези състезания да се допринесе за по-бързото приемане на канадската борба в параолимпийските игри. Победителите и участниците ще получат купи, медали и грамоти. Разноските им се поемат от БФКБ, уточни нейният председател. Хаджитодоров очаква в неделя да има до 15 състезатели на Обединения спортен клуб на сляпо-глухите Августа Стара Загора, сред които са Ангелина Кръстева и Юмюгюл Рашид, която завоюва два бронзови медала тази година на 22-то Европейско първенство по канадска борба в Гданск, Полша.

Още новини