Начало Новини Актуално Стара Загора ще бъде домакин на финалите за Световната купа по канадска борба (видео)

Стара Загора ще бъде домакин на финалите за Световната купа по канадска борба (видео)

Актуално

канадска борба световна купа стара загора

8-те мъже с най-силни ръце на планетата в категория до 100 кг ще се състезават на финалите за Световната купа по канадска борба в Стара Загора. Селекцията определи да се състезават Арсен Лилиев (Русия), Дмитрий Трубин (Казахстан), Игор Мирошник (Украйна), Джон Брезенк (САЩ), Kрасимир Koстадинов (България), Тод Хътчингс (САЩ), Терънс Оперман (ЮАР) и Васили Дауташвили (Грузия).

Те ще бъдат приети от кмета на Стара Загора Живко Тодоров на 5 юни, след което ще бъдат представени на обществеността по време на официална церемония на открита сцена, на площада пред Община Стара Загора от 18.00 часа. Тогава ще бъде изтеглен и жребият за състезателните двойки. Схемата на турнира ще бъде от решаващо значение за целия ход на състезанието, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Онлайн излъчването на живо ще започне в 17,00 часа, когато на площада ще започне програма с участието на мажоретни състави, спортни клубове и Общинския духов оркестър. В церемонията ще се включи и Общински фолклорен ансамбъл Загоре. Край сцената ще има шатри с флаери за автографи на състезателите, както и маса, на която всеки може да опита силите си с тях.

В сряда, 6 юни, от 17.30 часа е планирано излъчване на живо на тържественото откриването на турнира и начало на борбите на състезателите в Общинска спортна зала Стара Загора (ДЗУ, на бул. Никола Петков 10).

Входът ще бъде свободен.

На 7 юни, четвъртък, от 18.00 часа ще бъдат излъчени на живо финалите и награждаването на победителите.

Двубоите ще се излъчват в над 50 държави, в 12 отделни предавания, милиони зрители по целия свят ще могат да ги гледат. В България мачовете ще се излъчват по ТВ7, а в САЩ по най-гледаните телевизионни канали.
В състезанията ще могат да участват и хора с физически увреждания.

Наградният фонд е 15 000 долара, като победителят ще получи 50 000 долара.

България и Стара Загора за първи път ще бъдат домакин на състезания по канадска борба за Световната купа. Те са осемте от Великите осем. Но те ще стоят рамо до рамо срещу общия противник и ще се борят помежду си за върховенство в тежката категория. Това ще бъде първото подобно, толкова трудно предизвикателство в Европа. Този, който победи ще бъде легенда в канадската борба.

Всяка от срещите между поканените на ARMFIGHT професионалисти, ще се състои от 6 рунда. В случай на равенство ще се играе 7-и решителен рунд. Тази система не само ще определи кой е най-добрият състезател. Участникът трябва да покаже своята техника, сила и спортна находчивост, също така и издръжливостта на маратонец.

Стара Загора ще бъде домакин на финалите за Световната купа по канадска борба

Още новини