Начало Новини Актуално Стара Загора ще бъде домакин на финала на Каменица ФЕНкупа 2010

Стара Загора ще бъде домакин на финала на Каменица ФЕНкупа 2010

Актуално

Стара ЗагораТози уикенд Стара Загора ще бъде домакин на най-горещите футболни страсти от националния турнир Каменица ФЕНкупа 2010. На 11 и 12 септември в града ще се изиграе Големият финал от Шампионата. Местният стадион Берое, изкуствен терен, ще обедини спортния хъс и желание за победа на 24 отбора, които ще се борят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 и за Голямата награда – посещение на мач на най-голямото дерби в света между „звездните” отбори на Барселона и Реал Мадрид.

Заключителният етап от Шампионата ще стартира с официално откриване в събота, 11 септември, в 15.00 часа. Сред специалните гости, които ще пожелаят успех на участниците, ще бъде футболната ни легенда Димитър Пенев - дългогодишен приятел и патрон на Каменица ФЕНкупа 2010, заместник-кметът на Стара Загора Белчо Белчев,  клубната легенда на Берое Петко Петков и още много приятели на футбола, съобщиха от Агенция Euro RSCG Sofia.
Водещ на официалната церемония по откриването на Финала ще бъде популярният спортен журналист от Дарик радио Томислав Русев.
Тази година Финалът на Турнира се провежда в нов, разширен формат. В него участват не само 12-те отбора - регионални победители в отделните полуфинални зонални кръгове, но и техните подгласници – тимовете, заели второто място. Така на практика шампионската титла и Голямата награда на осмото издание на Каменица ФЕнкупа 2010 ще си оспорват 24 отбора.
Организаторите на Турнира остават верни на традицията да осигурят за Националния шампион награда с изключителна емоционална стойност за всеки почитател на футбола - отборът–победител става свидетел на среща между някои от най-големите европейски отбори и най-атрактивните мачове. Тази година осмото издание на Каменица ФЕнкупа 2010 изпраща Шампионите си на най-големия стадион в Европа - Ноу Камп в Барселона, където ще имат шанса да гледат на живо среща от легендарното дерби между домакините Барселона и Реал Мадрид.
Допълнителен стимул и страст за победа за участниците във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 ще бъде и пълната професионална екипировка на adidas, в която те ще играят за Шампионската титла. Световният бранд, партньор на FIFA и UEFA, тази година е част от атмосферата и духа и на Каменица ФЕНкупа 2010 и предоставя за участниците във Финала обувки, кори, чорапи, шорти и фланелка от най-високия клас на марката.
Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е и Българският олимпийски комитет. Шампионатът е част от календара събития на БОК, а мотото, което мотивира играчите да дадат най-доброто от себе си на футболното игрище, и което изцяло кореспондира с олимпийските принципи и дух, е: „Играйте за футбола, победете за отбора”.
Мачовете от Финалния етап на Каменица ФЕНкупа 2010 ще се играят и в двата дни на уикенда. Кой ще е отборът, който ще извоюва титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 ще стане ясно на 12 септември, неделя.
Информация за Турнира, както и снимки, запечатали най-вълнуващите и горещи моменти за участниците, са публикувани на kamenitzafanclub.com и на страницата на Турнира във Facebook.

Още новини