Начало Новини Актуално Стара Загора ще бъде домакин на финала на Каменица ФЕНкупа 2010

Стара Загора ще бъде домакин на финала на Каменица ФЕНкупа 2010

Актуално

Официално бе обявен стартът на Каменица ФЕНкупа 2010 – шампионатът по футбол за непрофесионалисти у нас. Началото на турнира бе обявено от Генералния мениджър на Каменица АД Драган Радивоевич, олимпийската шампионка и председател на БОК - Стефка Костадинова, Бранд мениджърът на марката Каменица – Димо Димов и Цветан Димитров – специалист Спортен маркетинг в adidas България.

Каменица ФЕНкупа 2010 е осмото поред издание на Шампионата. През 2009 година в турнира взеха участие рекордните над 18 хиляди фена. Това ни дава пълното основание да считаме, че Каменица ФЕНкупа 2010 остави зад гърба си първите седем години, има своя история и вече се е утвърдила като традиция сред почитателите на футбола от цялата страна, съобщиха организаторите. С гордост можем да кажем, че този турнир се превърна в едно от най-очакваните футболни събития в страната, заяви Генералният мениджър на Каменица АД Драган Радивоевич. В същото време провеждането на  Шампионата никога не е било самоцелно. С всяка следваща година ние се стремим да предлагаме на участниците нови предизвикателства, които да им дават усещането, че самите те израстват и вървят напред заедно с нас. Каменица ФЕНкупа остана вярна на мисията си от самото начало – да предостави на феновете професионални условия, които да им дадат възможност да се почувстват като истински футболни звезди, допълни Радивоевич.
Каменица ФЕНкупа 2010 ще приближи феновете с още две огромни крачки до Големия футбол.
Тази година марката adidas, официален партньор на FIFA и UEFA, става част и от Каменица ФЕНкупа 2010. С екипи на престижния бранд ще играят всички тимове в полуфиналните срещи от турнира. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата Национален шампион в професионални екипи на марката - същите, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.
Партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 става и Българският олимпийски комитет (БОК). По този начин Каменица ФЕНкупа 2010 става част от официалния календар събития на Българския Олимпийски Комитет.
„Олимпийските принципи като това спортът да бъде за всички и фактът, че е важно участието, а не победата сама по себе си, както и „феърплей” играта, са в основата на Шампионата още от самото му създаване. Чрез партньорството ни с БОК ние официално приобщаваме към олимпийския дух и всички участници в Каменица ФЕНкупа 2010”, коментира Драган Радивоевич.
Партньорството с Каменица АД бе „скрепено” и със символичен Олимпийски огън, който председателят на БОК връчи на Генералния мениджър на пивоварната.
Изненада за феновете крие и провеждането на Големия финал на Каменица ФЕНКупа 2010. Тази година той ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Отборите в тази фаза ще бъдат 24, вместо досегашните 12. Заключителните мачове ще се играят в Стара Загора, в три поредни дни -  между 17 и 19 септември 2010 г. Тази локация е избрана заради безупречната спортно-техническа база – терен и осветление, напълно в духа на мисията на Каменица ФЕНкупа. Големият финал ще се проведе във вечерните часове, на пълно осветление, на перфектен терен и при изцяло професионални условия. Комбинацията с професионалните екипи на adidas е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.
Регистрацията за участие в осмото издание на Шампионата стартира на 10 март 2010 г. Както и през 2009 г. тя ще бъде само онлайн, на www.kamenitzafanclub.com. Сайтът на Шампионата ще предлага и много новини, свързани с футбола, а форум ще обединява феновете от цялата страна, като им даде възможност да обменят мнения по темите, свързани с любимия им спорт. 
Квалификациите в Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведат във всички 27 областни градове на страната и в София – област.
Полуфиналните срещи ще се играят в Благоевград, Пловдив, Русе, Плевен, София, Варна, Шумен, Бургас, Стара Загора, Хасково, Монтана и Габрово, в периода април – юли 2010 г.  
Тази година феновете сами ще избират Голямата награда. По време на регистрацията за участие всеки отбор ще посочи и кой е Мачът, на който би желал да присъства в ролята си на Национален победител в Каменица ФЕНкупа 2010. Избраната среща ще стане ясна след края на записването за участие в турнира, в края на м. юни.
Водещи на осмото издание на Шампионата са журналистите от Дарик радио Иво Райчев и Михаил Дюзев.

Още новини