Начало Новини Актуално Стара Загора - с италианско консулство

Стара Загора - с италианско консулство

Актуално

Почетният консул на Италия г-н Марко Бузети бе официално представен в Община Стара Загора на заместник-кметовете Велизар Балабанов и проф.Димитър Динев. През юли 2008 г. при двудневното си посещение в Стара Загора посланикът на Италия в България НП Стефано Бенацо обсъди с кмета проф.Светлин Танчев темата за необходимостта от установяване в града на липите на почетен консул на Република Италия. Това вече е факт.

В най-скоро време г-н Бузети ще открие офиса си в Стара Загора и ще бъде в услуга на гражданите.
На срещата присъства делегация от членове на Сдружение на италианските предприемачи в България - "Конфиндустрия България", водени от директора на сдружението Федерико Каси, пише вестник Старозагорски новини.
"Ще помагам активно на предприемачи от Италия, които искат да опознаят и се установят в Cтарозагоорския регион. Не само София и Пловдив са привлекателни за нашите инвеститори. Нужна ми е подкрепа от институциите, за да покажем заедно, че в България не е трудно да се инвестира" - каза Марко Бузети.
Зам.-кметът Велизар Балабанов подчерта привлекателността на Старозагорска община за чуждестранните инвеститори и обеща подкрепата на ръководството. Той представи възможностите на новата Индустриална зона с необходимата площ и инфраструктура за създаване на добър бизнес и не на последно място с висококвалифицирана работна ръка.
В срещата участваха представители на италианските фирми "България Терм", "Микроареа", "Ренус", "Гуала", които имат представителства в страната ни.

Още новини