Начало Новини Актуално Стара Загора разполага с 5 станции за зареждане на електромобили

Стара Загора разполага с 5 станции за зареждане на електромобили

Актуално

Недялков зарядни станции електромобили

Пет станции за зареждане на електромобили бяха открити в Стара Загора. Градът е първият след столицата, в който се очаква да бъдат открити общо 100 електростанции. Първата се намира на ъгъла на бул. Руски и бул. Цар Симеон Велики. Стойността е около 5 000 евро. Общо превозните средства на електричество у нас са 1 100. 

Електромобилите са удобен, алтернативен вариант за предвижване в градски условия и още една чудесна инициатива за по-чиста и зелена Стара Загора, заяви изпълнителният директор на ФУЛЧАРДЖЪР България АД – Весела Шаранкова.

Според Стефан Заманов, член на УС на EVN България Електроснабдяване, Стара Загора с днешното събитие отново доказва доброто си отношение към националната енергетика.

12 лева струва едно зареждане за 22-киловатова батерия, с което може да се измине 150 - 170 километра. На първо ниво зареждане електромобилът трябва да престои 8 часа на станцията.

Използването на зарядните станции става чрез безконтактни кредитни или дебитни карти, или чрез предплатени ваучери. Регистрация за зареждането е възможно чрез смартфони или онлайн.

Електромобилите паркират безплатно на всички паркинги, които са собственост на община Стара Загора и в зелената зона. Правото на електромобилите да паркират безплатно се установява със стикер, залепен на предното стъкло на превозното средство. Той се издава безплатно за едногодишен период от Общината.

Сред официалните гости на събитието бяха областният управител Недялко Недялков, Йордан Николов – зам.-кмет на община Стара Загора, Емил Христов – председател на Общински съвет Стара Загора, Илия Левков – председател на УС на Индустриален клъстер Електромобили и Александрина Денева – управител на Енерджиста ООД.

Областният управител тества електромобил, съобщиха от пресцентъра.

Зам.-кмет разежда електромобил

Още новини