Начало Новини Актуално Стара Загора празнува 24 май

Стара Загора празнува 24 май

Актуално

Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май, в Стара Загора ще започне в 10.00 часа пред сградата на Общинска администрация с празничен водосвет. След тържественото издигане на националното знаме на Република България и официалните слова, цветно шествие ще обагри пешеходната зона в центъра на града.


Над 70 образователни институции, читалища, културни институти ще се включат във феерията от младост, мъдрост и български дух. Кулминацията на празника ще бъде пред сградата на Областна администрация, където своеобразен финал ще даде фолклорна композиция на шест ансамбъла. Малко след това, поздрав по повод празника ще отправят и актьорите от Драматичен театър „Гео Милев". 


Празничен концерт на детски фолклорни, танцови и певчески формации от старозагорските училища и народни читалища започва в 12 часа пред Общината.

РИМ, музей "Неолитни жилища" и архитектурен комплекс "Музей на религиите" обявяват Ден на отворените врати от 10 до 18 часа. В Регионалния исторически музей от 14 до 16 часа ще се проведе детска работилничка "Ученически трепети с перо и мастило". Днес празнуват и селата Кирилово и Хан Аспарухово.

Още новини