Начало Новини Актуално Стара Загора празнува 24 май

Стара Загора празнува 24 май

Актуално
Стара Загора празнува 24 май

Държавна опера - Стара Загора ще изнесе Празничен концерт на 23 май от 18 часа. Преди него ще се състои церемония по връчване на наградата Анастасия Тошева. Кметът на Община Стара Загора ще връчи плакет на Жана Минкова, директор на НЧ Димитър Благоев – носител на колективната награда Анастасия Тошева. Председателят на Общински съвет - Стара Загора Тенко Руканов ще връчи индивидуалната награда на Камен Ябълкаров – директор на Професионална гимназия по ветеринарна медицина.

Диплом за високи постижения ще получи Диана Динчева Георгиева – заслужил учител и дългогодишен директор на СОУ Иван Вазов. Кметът на Община Стара Загора ще поздрави и директора на ГПЧЕ Ромен Ролан Иванка Сотирова – носител на Наградата Свети Иван Рилски на Министерството на образованието, науката и младежта за тази година.

На 24 май носителите на Награда Анастасия Тошева ще издигнат трите знамена на плодаща пред Община Стара Загора. Официалните гости на празника ще поведат шествието заедно с второкласниците от Шесто основно училище, два пъти носители на първа награда от Международния фестивал на театрите на руски език.

По централния булевард Цар Симеон Велики след гостите ще премине блокът на Тракийски университет - Стара Загора, следвани от единственото в града Начално училище Димитър Благоев. В шествието ще участват още и учители-ветерани, деца от детските градини, представители на културни институти, ученици и учители.

Още новини