Начало Новини От Палатата Стара Загора посрещна турски туроператори и журналисти

Стара Загора посрещна турски туроператори и журналисти

От Палатата

16 представители на турския туристически бизнес и журналисти от Турция са на посещение в Стара Загора, за да се запознаят с възможностите, които имат градът и регионът за туризъм. Потенциалът на дестинацията ще представят Маргарита Крумова - началник на отдел Туризъм и младежки дейности на Община Стара Загора, Вени Петрова - председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града (СХР), Олег Стоилов - председател на Търговско-промишлената палата - Стара Загора и Исмет Чавушоглу, който отговаря за направление Турция на ТПП - Стара Загора.

Подготвили сме за следващите три дни интересна и вълнуваща програма. Надявам се, че ще отнесете хубави спомени от Стара Загора, а те ще са ви стимул да се върнете отново, приветства гостите Маргарита Крумова.

Приветствие към гостите отправи и Олег Стоилов, който подчерта, че общата задача е мост между двете държави, подобряващ сътрудничеството между регионите в различни сфери. Като председател на Търговската палата искам да дам акцент върху бизнес възможностите при туризма, културата и предприемачеството, подчерта той. Вени Петрова също поздрави гостите като сподели своите спомени и впечатления от първото си посещение в Турция преди години. Сигурна съм, че ще отворите сърцата си за Стара Загора, обърна се към гостите председателят на СХР в града.

Познавам региона, харесвам го. Сигурен съм, че при визитата ни ще можем детайлно да се запознаем с всички туристически възможности, които има тук. Организираме редовно турове до София и Пловдив, вярвам, че и Стара Загора има какво да предложи и покаже, обобщи Орхан Чеби, председател на Сдружението на туроператорите от област Тракия в южната ни съседка. Считам, че регионът е изключително подходящ за есенен и пролетен туризъм. С връщането си в Турция ще очертаем бъдещи турове, които да реализираме тук. Прогнозираме първите да са още през октомври, каза още той.

Тридневното посещение на туроператорите и журналистите от района на северна Турция - градовете Одрин, Чорлу, Текирдаг, включва посещение на културно-исторически обекти, Операта, Зоопарка, традиционното събитие, което се провежда през почивните дни - Национален тракийски фолклорен събор Богородична стъпка, както и на Мидалидаре естейт в чирпанското село Могилово.

Още новини