Начало Новини Актуално Стара Загора посреща Коледа с нова украса и много атракции

Стара Загора посреща Коледа с нова украса и много атракции

Актуално
коледна украса Стара Загора

Започна монтирането на коледното дърво на площада пред Община Стара Загора. Тази година кедърът, който ще грейне в приказни светлини, е с височина 18 м и е отгледан в разсадника на общината. В коледна украса ще бъде и естествено засадената през миналата година по-малка елхичка, която след време ще бъде основното украсявано за празниците дръвче. За изминалите 12 месеца тя е пораснала с 1 м и вече е висока 11 м.

За първи път тази година, в близост до Гъбата - емблематичното за старозагорци място за срещи в центъра на града, ще се издигне светеща 3D облъчна елха. Тя е висока близо 6 м и представлява LED сфери с бял и червен светодиод. Атракцията е ефектно допълнение към цялостната феерия от светлини, съобщиха от пресцентъра на Общината. 

Досегашната красива коледна украса ще бъде допълнена и с други нови светещи композиционни елементи. За първи път над главната улица, до алеята Стара Стара Загора ще се извие атрактивен Коледен влак, комбинация от халогенно и LED осветление. В близост до кръстовището на бул. Цар Симеон Велики и Патриарх Евтимий ще бъде разположен светещ надпис Весели празници. По цялата главна улица между дърветата ще греят LED елементи в червено и бяло. Атрактивните коледни топки, разположени по бул. Митрополит Методий Кусев, ще бъдат още повече на брой и ще създават приказно настроение.

Амбицията на ръководството на Общината е през следващите години поетапно да бъде увеличавана украсата в града, като бъдат обхванати кръстовища и квартали.

Запалването на елхата, идването на Дядо Коледа и неговата свита в Стара Загора са предвидени за 6 декември – Никулден!

Още новини