Начало Новини Актуално Стара Загора получи висока оценка за привличане на преки чуждестранни инвестиции

Стара Загора получи висока оценка за привличане на преки чуждестранни инвестиции

Актуално

Стара Загора висока оценка привличане преки чуждестранни инвестицииСтара Загора е оценена като потенциал от FDi Intelligence - издание на Financial Times Ltd, специализирано в области, свързани с преките чужди инвестиции и насърчаването им, съобщават от пресцентъра на Общината.

От 2010 г. екипът на Агенцията за регионално икономическо развитие си сътрудничи с FDi Intelligence - главна дирекция на Financial Times Ltd, специализирана в области, свързани с преките чужди инвестиции и насърчаването им. В същата година град Стара Загора беше представен от АРИР в конкурса Градове и региони на бъдещето 2010/11. Той беше класиран в челната тройка в две категории в конкурса Първите 5 FDi града за привличане на преки чужди инвестиции в Източна Европа и Първите 5 FDi микроградове* за привличане на преки чужди инвестиции в Европа (*Категорията микроградове включва тези, които са с население под 250 000 жители). Наградите бяха получени на специална церемония в Majestic Barričre Hotel в Кан, Франция.

През 2013 г. АРИР представи в конкурса регион Стара Загора. Област Стара Загора е класирана на второ място в две категории: Първите 10 FDi региона като цяло – Ефективност на разходите и в Първите 10 FDi малки региони – Ефективност на разходите. Регионът ни е класиран на 10-а позиция в категорията: Първите 10 FDi Стратегически региони.

Още новини