Начало Новини Актуално Стара Загора получи две отличия от Националния конкурс Сграда на годината

Стара Загора получи две отличия от Националния конкурс Сграда на годината

Актуално

Стара Загора е с две отличия от Националния конкурс Сграда на годината за 2022 г. Новооткритият и изяло обновен пазар Васил Шаханов, номиниран в категория Търговски сгради и ритейл паркове, получи индивидуален приз. Общината бе удостоена и със Специална награда за цялостен принос в развитието на градската среда. Отличието е за трите знакови обекта, участвали в конкурса. Реновираните Зоопарк и Летен театър бяха част от категория Проекти, свързани с развитието на градовете.

От името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров искам да благодаря първо на всички, допринесли за нашите номинации и отличия. Благодаря и на организаторите, за това, че за поредна година оценяват високо нашата работа. Това е важно и означава, че посоката, по която сме поели, е правилната, каза по време на церемонията секретарят на администрацията Делян Иванов.

Гласуването за Сграда на годината бе онлайн и се проведе от 1 до 14 декември. Конкурсът е създаден през 2002 г. и е най-популярното и престижно ежегодно събитие в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Официални гости на церемонията бяха още главният архитект на Община Стара Загора арх. Младен Иванов, началникът на отдел Устройство на територията арх. Николай Василев, както и общинският съветник Динко Михайлов.

Още новини