Начало Новини Актуално Стара Загора подкрепи фаворита при гласуване за Фестивала за кратки филми Моята Европа

Стара Загора подкрепи фаворита при гласуване за Фестивала за кратки филми Моята Европа

Актуално
филм, Моята Европа

Европейското си турне на Фестивала за кратки филми Моята Европа получи подкрепата и на публиката на Стара Загора. Гласовете на Стара Загора ще се прибави към тези на хората от другите държави домакини. Българските зрители предпочетоха полския филм Ещерхази, с режисьор Изабела Плучинска, (25 минути).

Произведението, утвърдило се като фаворит и сред болшинството киномани от другите европейски страни, е екранизация по едноименния роман и пресъздава историята на един заек, пратен в навечерието на колосалните промени от 1989 г. в Берлин с мисията да продължи рода. Там, между двете стени на разделената германска столица, той среща любовта - силните чувства остават въпреки хаосът, причинен от падането на разделителната постройка.

Така, за 4-ти пореден път, вкусът на старозагорските зрители съвпадна с този на мнозинството от европейската аудитория на Моята Европа. Авторският екип на Ещерхази по традиция ще бъде награден с парична сума и предложен за дългосрочен договор с голяма филмова компания партньор на организаторите - паневропейската мрежа Граждани на Европа, част от която е Регионалния младежки съвет Инициатива.

Трейлър от Ещерхази

 

Регионален младежки съвет Инициатива поздвавява всички с Новата 2011 година с пожелания да бъде успешна и събитийна!


Още новини