Начало Новини Актуално Стара Загора пита военните за съдбата на целодневна детска градина Калина

Стара Загора пита военните за съдбата на целодневна детска градина Калина

Актуално
деца, Калина

Официална информация за плановете на Министерството на отбраната за целодневна детска градина Калина ще поиска с писмо Община Стара Загора, съобщи зам.-кметът Мария Динева. "Нямаме никаква информация за това какво възнамеряват да правят, въпреки че още през месец май Общинският съвет даде своето съгласие да вземе градината", коментира Динева.

В Общината не са уведомени дали изобщо военните възнамеряват да предприемат стъпки за прехвърляне на собствеността. Междувременно, както "Новината" вече съобщи, за забавачката тече класиране, а вече е обявен и конкурс за директор. След второто подреждане в списъците за четирите групи на "Калина" са класирани 64 деца на военни от старозагорския гарнизон.
Със заповед № ОХ-565 от 10 септември на министъра на отбраната е обявен и конкурс за длъжността директор на целодневната детска градина. Ще се набират и още 16 щатни бройки за забавачката - 8 учителки, 7 помощник-възпитатели и 1 медицинска сестра. Срокът за кандидатстване за директорското място е 18 октомври.
ИА "Социални дейности на Министерството на отбраната" е предприела всички необходими действия във връзка с функционирането на откритата на 14 юли 2009 година ЦДГ “Калина” в Стара Загора и набавянето на изискуемите документи, съгласно чл. 10, ал. 3 от Закона за народната просвета във връзка с чл. 27, ал. 4 от Правилника за прилагане на Закона за народната просвета, става ясно още от официалната информация в сайта на агенцията. Градината имала разрешение за ползване, издадено на 04.01.2010 година, сертификат за съответствие с правилата и нормите за пожарна безопасност, издаден от Регионалната служба “Военна полиция”– Сливен на 04.02.2010 година. Подготвен е бил нов разчет на необходимите финансови средства за осигуряване издръжката на максималния капацитет на ОДЗ „Калина”, който следвало да се утвърди от министъра на отбраната.

Информация и снимка: вестник Новината

деца

Още новини