Начало Новини Актуално Стара Загора пак обагрена след дъжда - този път в жълто-зелено

Стара Загора пак обагрена след дъжда - този път в жълто-зелено

Актуално

За жълто-зeлени петна, появили се по тротоарите на Стара Загора след дъжда в петък срещу събота, алармираха читатели на вестник Старозагорски новини. Репортерската ни проверка, извършена вчера, установи яки оцветявания на тротоарни пространства под улеи на къщи и кооперации.

Обагрянето е близко по цвят до мъха, покрил на отделни места по-влажните части, но между тротоарните плочки ясно си личат засъхналите вадички от дъждовната вода, все едно, че в нея е бил разтворен железен сулфат.
Жълто-зеленото оцветяване на тротоарите е първото по рода си в Стара Загора. В средата на м.май т.г. след обилен дъжд градът осъмна посипан в жълт прах, образувал ореоли около локвите, а в началото на юни пак обилен дъжд изцапа колите в оранжево-жълто. Медията ни се надява в близките дни да получи информация от компетентните държавни органи и НПО-тата, работещи по платени проекти, какво съдържа новата старозагорска окраска.


Бележка на вестник Старозагорски новини: Възможностите на медията ни се свеждат до документиране на факта и архивиране на снимки от случилото се. Но институциите, които разполагат с химически лаборатории, могат да си направят труда да съберат от жълто-зелената субстанция и да я изследват. Тъй като в природата нищо не се губи, а само преминава от едно състояние в друго, подобна инициатива с днешна дата би подсказала кой и с какво обгазява Стара Загора преди дъжд.

Още новини