Начало Новини Актуално Стара Загора отново иска два допълнителни подхода към автомагистрала Тракия

Стара Загора отново иска два допълнителни подхода към автомагистрала Тракия

Актуално
магистрала

42-ма общински съветници от всички политически партии гласуваха декларация до министър-председателя Бойко Борисов, в която апелират за втора и трета връзка на Стара Загора с автомагистрала "Тракия". Декларацията бе приета на заседанието на местния малък парламент на 2 декември.

Старейшините дадоха срок до 30 декември на кмета проф. Светлин Танчев и шефа на Общинския съвет Тенко Руканов да се срещнат с премиера и му връчат документа.
"Най-настоятелно Ви молим за Вашата лична ангажираност Министерският съвет на Република България да разгледа нашето искане за изграждане на връзка на град Стара Загора с АМ "Тракия" на мястото на пресичането на магистралата с път 57 - Стара Загора-Раднево. В момента там се изгражда надлез на път 57 над магистралата, а средствата за допълнителни съоръжения ще бъдат незначителни", пише в текста на декларацията.
С неграмотни декларации не можем да обръщаме внимание на министър-председателя; депутатите от ГЕРБ сториха повече от нужното през последната година, отбеляза скептично по време на дебатите адвокат Антоанета Масленска (ГЕРБ).

Тя визираше няколкото правописни грешки, които всеки по-грамотен човек би забелязал на текста на декларацията, сканиран и качен сред материалите за сесията на сайта на Общинския съвет.
Г-жа Масленска да се извини, че току-що обиди 42-ма съветници, скочи лидерът на лявата група доц. Бойчо Биволарски. Настояването му обаче срещна хладен ответ и председателят на ОбС Руканов продължи по дневния ред.

Информация: вестник Новината

Още новини