Начало Новини Актуално Стара Загора отбелязва Независимостта на България

Стара Загора отбелязва Независимостта на България

Актуално
българско знаме

На тържеството пред паметника на загиналите във войните старозагорци в Парк Александър Стамболийски се събраха хиляди граждани и общественици, за да отбележат 102 години от обявяването на Независимостта на България. Обявяването на Независимостта на България освен голям исторически е и силно емоционален акт!

Всички имаме нужда от моментите, които ни карат да се чувстваме, сякаш се издигаме над земята. Изпълват ни с гордост, със самочувствие като българи. Но националната гордост и самочувствие се възпитават и внушават. Така както през целия си живот ни учат и се учим да обичаме. За 22 септември днес, 102 години по-късно отново говорим за тази дата като за един от големите уроци по родолюбие и обич – каквато България заслужава. Нашата силна и действена обич. Нашата вярност и преданост. Сега и завинаги. Честит празник! Да пребъде славното ни Отечество – каза в словото си днес по случай Деня на независимостта на България проф. Светлин Танчев, кмет на Община Стара Загора, съобщиха от пресцентъра.
Веднага след края на ритуала с поднасяне на венци и цветя, проф.Танчев отпътува за близкото с.Старозагорски минерални бани, което вече шести път празнува на този ден. В единствения в страната Храм с името Свети Козма Зографски”в двора на Почивната база на Мини Марица Изток отец Йордан отслужи водосвет. Това място ще бъде силно процъфтяващо, убеден съм. С Божията помощ трябва да търсим онези моменти, които ни обединяват като хора. Да търсим онова съгласие, което би извело българския род на по-добри позиции” – каза пред събралите се в храма проф.Светлин Танчев. Минути по-късно той и кметът на селото Станчо Станев откриха обновения Клуб на пенсионера и нова детска площадка в селото. Ремонтът на клуба е финансиран основно от общинския бюджет, а детската площадка – от спонсори и с доброволен труд на местни жители.

Още новини