Начало Новини Актуално Стара Загора отбелязва 135 години от възстановяването на града

Стара Загора отбелязва 135 години от възстановяването на града

Актуално

Стара Загора 135 години от възстановяването на градаНа 5 октомври 2014 г. се навършват 135 години от възстановяването на града след опожаряването му по време на Руско-турската война. Община Стара Загора организира празнична програма за деня на град Стара Загора, която започна с тържествена Света литургия от 9:00 часа в катедрален храм Свети Димитър.

В 10:00 часа на площада се извърши тържествен ритуал за издигане на Националното знаме на Република България, а в парк Пети октомври ръководството на  Община Стара Загора положи цветя на символичния камък за възстановяването на града.

Заради съвпадането на Празника на Стара Загора с провеждането на изборите за народни представители в същия ден, тази година няма да се организират празнично шествие и празничен концерт с илюминации.

По повод Празника на Стара Загора и 135-та годишнина от полагането на първия камък, символизиращ възстановяването на града ни от разоренията по време на Руско-турската война, Регионален исторически музей - Стара Загора отваря вратите си от 10:00 до 18:00 часа безплатно, за всички желаещи да се докоснат до богатото културно-историческо наследство.

Още новини