Начало Новини Актуално Стара Загора отбеляза Деня на Европа

Стара Загора отбеляза Деня на Европа

Актуално

Стара Загора Ден ЕвропаОбластна администрация, Община Стара Загора и Европейският информационен център отбелязаха Деня на Европа в парк 5 октомври. Началото на тържеството постави Общинският духов оркестър с изпълнение на химна на Европа. Под звуците му представители на Младежки общински съвет - Стара Загора поведоха парад на знамената на страните-членки на ЕС.

Обединени сме от една обща кауза, а именно да направим Европейския съюз по-достъпен и близък до нашите съграждани. Пожелавам на всички читалища и културни институции да бъдат дейни инициатори на проекти и информация, свързани с Европейския съюз. Бих искал да изразя моите най-искрени пожелания за бъдещи успехи и съвместно сътрудничество, както и уверенията ми за пълна подкрепа във вашите нови начинания, сподели областният управител Недялко Недялков, с което даде началото на поредицата песни и танци от празничната програма, съобщиха от пресцентъра.

На главната сцена пред шадравана в парк 5 октомври се изявиха Детска вокална студия Усмивки и Школа за народно пеене Жарава към НЧ Родина – 1860. Изпълнението на мажоретния състав към Центъра за работа с деца впечатли събралите се старозагорци. Организаторите бяха предвидили 6 забавни къта, посветени на държавите в Европейския съюз.

Деца подреждаха гигантски пъзел на обединена Европа, други решаваха кръстословица, а не липсваха и желаещи да изработват оригами и други интересни фигури.

Най-голяма радост за малки и големи бе кът за общностно месене на хляб, организиран от Мрежа хлебни къщи и Дневен Център Св. Св. Козма и Дамян. Там всеки можеше да омеси собствена хлебна кукла, като участва с нея в създаването на сюжет за ролята на българското гражданско общество в Европейския съюз. В края на програмата се разигра Театър на трохите, в който участваха замесените и изпечени хлебни кукли от тематичния кръг.

Отбелязването на 9 май в Стара Загора приключи с изпълнение на детска вокална група към II ОУ П. Р. Славейков Ян Бибиян. Наградите и печатните материали за гражданите са осигурени от Европейски информационен център Европа Директно - Стара Загора.

Ден на Европа в Стара Загора

Ден на Европа в Стара Загора

Ден на Европа в Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков отправи приветствие по повод Деня на Европа

Още новини