Начало Новини Актуално Стара Загора, най-спортният град в България

Стара Загора, най-спортният град в България

Актуално

спорт

За пръв път в Стара Загора на 21 април ще се проведе благотворително масово бягане под надслов Стара Загора, най-спортният град в България със специалното участие на изгряващата музикална звезда Рафи Бохосян, победител в първия X Factor България.

Организатори на събитието са Обществен дарителски фонд, съвместно със Спортен клуб по лека атлетика Берое, Община Стара Загора и Българско училище за политика Димитър Паница.

Организаторите канят всички да се включат в благотворителната инициатива. Ще се сформират и фирмени отбори.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора подкрепя благотворителното масово бягане. Целият екип на Палатата ще се включи в проявата.

Инициативата се провежда с подкрепата и съдействието на кмета на Община Стара Загора – г-н Живко Тодоров.

Благотворителното масово бягане ще протече при следната организация:

  • Регистрация: 12:00 ч. до 15:45 ч.
  • Начало: 16:00 часа
  • Старт/Финал: пред Община Стара Загора

Определеното трасе е в рамките на центъра на града, покрива разстояние от километър и половина и не изисква специална подготовка.

Минимална такса участие - 2 лева. Максимална такса – без ограничение.

При регистрацията всеки участник получава състезателен номер и силиконова гривна с надпис АЗ love-sz СТАРА ЗАГОРА, а всички финиширали - бутилка освежителна напитка и вафла.

Награди ще бъдат раздадени за финиширалите първи при мъжете и жените, за най-млад и най-възрастен участник, за най-атрактивен състезател и за най-масово участие.

Набраните средства са за изграждането на фитнес на открито на ъгъла на ул. Петър Парчевич и ул. Ген. Гурко. Фитнесът на открито включва различни спортни уреди, които са подходящи за хора от всички възрасти, включително и за хора с увреждания. Площадката е добра алтернатива за младежите, както и за хора, за които залите по една или друга причина са недостъпни.

Можете да подкрепите инициативата и чрез директни дарения по сметката на Фондация Обществен дарителски Фонд – Стара Загора в лева: IBAN:  BG57 FINV 9150 10BG N05T 02; банков код: FINVBGSF - Първа инвестиционна банка - клон Стара Загора.

За допълнителна информация, и групови предварителни регистрации може да се свържете с организаторите на тел: 042/ 602 155, e-mail: office@fund-sz.org или на адрес: Стара Загора, ул. Граф Игнатиев 14, както и да посетите сайта на инициативата – www.fund-sz.org/sportna-zagora

Още новини