Начало Новини Актуално Стара Загора кандидатства за Европейска столица на младежта

Стара Загора кандидатства за Европейска столица на младежта

Актуално

Младежите от РМС Инициатива - Стара Загора, издигнаха родния си град за Европейска столица на младежта през 2012 година. Вдъхновителите на тази идeя са на мнение, че Стара Загора има достатъчно основателни причини да се превърне в притегателен център на младото общество от цяла Европа.

Победителят в надпреварата ще получи пряко финансиране със средства от Общността по проекти, ще бъдат вложени инвестиции и в сферата на конферентния туризъм и др. Това ще даде икономически импулс на бъдещата столица.
В надпреварата ще се включат едни от най-големите градове в Европа. Тя ще се проведе пред Европейската комисия и Европейския младежки форум. Старозагорското участие включва и междусекторно партньорство, пише вестник Старозагорски новини.
В края на 2009 година ще бъде готов пакетът с идеи. Той ще бъде представен първо пред обществеността в България, след което ще бъде изпратен в Брюксел. Младежите от "Инициатива" разчитат на подкрепата на депутати и представители в Европейския парламент, както и на бъдещия еврокомисар от България.

Още новини