Начало Новини Актуално Стара Загора е единственият български град в класация на Financial Times за обещаващи инвестиционни дестинации в Европа

Стара Загора е единственият български град в класация на Financial Times за обещаващи инвестиционни дестинации в Европа

Актуално

Стара Загора е отличена в две категории в класацията на fDi Intelligence, издание на Financial Times, за Европейски градове и региони на бъдещето 2023 година. В категорията за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, които прилагат стратегии за насърчаване на чуждестранните инвестиции, Стара Загора е единственият български в класацията. Тя заема 6-о място от общо 9. Сред включените в категорията са градове от Германия, Швейцария, Австрия, Ирландия.

Едно от челните места на европейските региони с население по-малко от 1,5 милиона жители, в категория Разходна ефективност също е за Стара Загора. Тя е трета, поставяйки я преди Бургас и Пловдив, следвани от Варна, София - област, Каунас (Литва) и София-град.

Класирането се базира на постигнатите от област Стара Загора резултати, като информацията подадена към организатора на проучването е от отдел Инвестиции към Община Стара Загора - Invest Stara Zagora.

Документи за сваляне

Още новини