Начало Новини Актуално Стара Загора е домакин на изложба, посветена на сътрудничеството между България и Швейцария

Стара Загора е домакин на изложба, посветена на сътрудничеството между България и Швейцария

Актуално

EKИзложба Хора за хората на Българо-швейцарската програма за сътрудничество гостува в Стара Загора от 27 август 2019 г. Тя е организирана от дирекция Централно координационно звено в Министерския съвет и посолството на Конфедерация Швейцария в България. Разположена е в пространството пред сградата на Общината и ще остане в града до 9-ти септември. Експозицията съдържа авторски снимки на фотографа Иво Данчев и показва житейските истории на участници в проектите, реализирани през последните десет години у нас с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, съобщиха от Областен информационен център - Стара Загора .

В изложбата е отразен проект, реализиран в Стара Загора за създаване на Българо-швейцарска ортопедична работилница. Целта на проекта е да осигури въвеждане и прилагане на иновативни швейцарски подходи и ноу-хау при предоставяне на услугата по лечение на специфични ортопедични проблеми в детска възраст на деца от цялата страна.

Повече информация за Българо-швейцарската програмата можете да откриете на адрес: http://swiss-contribution.bg/

Областен информационен център - Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.

Още новини