Начало Новини Актуално Стара Загора да бъде обявен за Град на българската бойна слава предлагат патриоти

Стара Загора да бъде обявен за Град на българската бойна слава предлагат патриоти

Актуално
1Бранителите2018ВМРО - Стара Загора внася предложение в Общинския съвет, с което се иска Стара Загора за бъде обявен за Град на българската бойна слава.
За целта Общинският съвет на Стара Загора трябва да вземе решение, което за бъде внесено и защитено в българския парламент и да бъде прието от депутатите. Съветът трябва да възложи на кмета на Общината да подготви необходимите документи за внасяне в парламента, президентството и министерски съвет, за да бъде издаден указ за обявяването на Стара Загора за Град на българската бойна слава.
В мотивите си Патриотите посочват героичната битка при Стара Загора през лятото на 1877 г., когато за първи път Българското опълчение влиза в битка.Това е и фактическото зараждане на Българската армия и нейният първи подвиг. Следва опожаряването и обезлюдяване на града, известно като Старозагорското клане.
Предложението ще бъде внесено за разглеждане на октомврийската сесия на Общински съвет- Стара Загора.
Патриотите от ВМРО - Стара Загора ще проведат срещи с всички политически групи в Съвета и ще използват времето до следващата сесия на местния парламент, за да търсят подкрепа за предложението от всички общински съветници. Целта е да бъде изготвено единно решение на Общинския съвет, с което се иска Стара Загара да стане Град на българската бойна слава.

Още новини