Начало Новини Актуално Стара Загора - център на Вселената

Стара Загора - център на Вселената

Актуално
Стара Загора

Идеята за изграждане на монумент Стара Загора - център на Вселената е жива и трябва да бъде реализирана. Това заявяват отново създателите й Пламен Русев и Николай Далаков. Двамата бизнесмени от Стара Загора са изпратили отново писмо до кмета на община Стара Загора, до председателя на Общинския съвет, до неправителствени организации и до медиите.

В писмото Пламен Русев и Николай Далаков отново мотивират идеята си и изразяват недоумението си, че от май 2003 г., когато възниква намерението за изграждане на монумент Стара Загора - център на Вселената, ръководството на общината мълчи и не дава разрешение за изпълнението.


Желанието на двамата старозагорци е да построят монумента Стара Загора - център на Вселената със собствени средства и той да привлича туристи от цял свят.

Прилагаме писмото на Пламен Русев и Николай Далаков до институциите и неправителствените организации.

Уважаеми господа,

В писмо с вх. N: ОсП67/19.05.2003 г. адресирано до кмета и до председателя на Общински съвет – Стара Загора, депозирахме молба да ни бъде определено място където да изградим със собствени средства монумент: Център на Вселената.
С писмо Изх N: П-И-312/13.06.2003 г. Община Стара Загора отговори, че идеята е интересна и ще бъде предадена за обсъждане на Обществения съвет по естетизация на градската среда и ЕСУТ и... толкова.
С писмо вх.N: 94-00-874/10.11.2008 г. адресирано отново до Кмета и Председателя на Общинският съвет повторно внесохме предложението си и... до ден днешен очакваме отговор.
Вече повече от седем години очакваме  да бъде обърнато внимание на  екстравагантната ни идея за създаване на монумент и обявяване на Стара Загора за ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА (ако някой може да докаже противното - нека го направи)!
Вече повече от седем години искаме от Община – Стара Загора благословия да осъществим идеята си и да направим едно добро дело за града ни!
Какво правихме ние през годините докато чакахме? Сложихме всеизвестните рекламни бордове на входовете на града и накарахме всички преминаващи да заговорят  със завист за Стара Загора  по oще един повод. Пламен РусевНадписахме автомобилите си и ги ползвахме като подвижна реклама,  изпращахме писма, давахме интервюта за да се види, че тази необикновена идея е още жива, че все още е актуална.
Благодарение на тази кампания научихме цяла България да нарича Стара Загора – Центъра на Вселената, и дори накрая идеята ни бе употребена (в добрия смисъл на думата) в рекламния клип Дзън на бира Загорка, на който всички се усмихват  и... си поръчваха Загорка.

Сигурно доста хора ще попитат: Защо е необходимо това?
Защото в световното състезание за привличане на туристи се използват всякакакви прийоми, търсят се нестандартни решения за да дойде ТОЙ: НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ТУРИСТА !
Само си представете колко хора ще дойдат специално да  видят и да се снимат пред МОНУМЕНТА ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА, а тези хора ще се хранят ще си купят сувенири, ще спят тук накратко ще оставят пари в града. Знаете какво означава това за Стара Загора и жителите му: приходи в бюджета, развитие на бизнеса, работни места и т.н.
Няма да стане на следващия ден, но това ще е световна новина и хиляди туристи сте направят туристическата си програма така че да минат и видят това чудо!

Стара Загора - център на вселената

Ето защо за пореден път декларираме желанието си да осъществим идеята си и се ангажираме:
1. Да предложим проект за МОНУМЕНТ „ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА”
2. Да мобилизираме средства и изпълним строителните мероприятия по изграждането на МОНУМЕНТА.
3. Да организираме рекламна кампания за популяризирането на МОНУМЕНТА в световен мащаб.
За осъществяването на идеята предлагаме и настояваме:
1.    Община Стара Загора да разреши принципно поставянето на МОНУМЕНТ   „ЦЕНТЪР НА ВСЕЛЕНАТА”.
2.     Община Стара Загора да предостави за целта кръглия шадраван на градския площад, поради централното му разположение и факта, че не работи и не се използва от години.
3.    Да разреши построяването на МОНУМЕНТА след представяне и одобряване идеен и работен проект.

Обръщаме се към всички, които обичат Стара Загора!
Обръщаме се към всички, които искат да превърнат града ни в световен туристически център!
Обръщаме се към всички, които мислят нестандартно и разчупено!

Подкрепете ни!
За доброто на града ни, за просперитета му, за прослава на неговото бъдеще!

23.10.2010 г.
Стара Загора
Пламен Русев
Николай Далаков
Граждани на Стара Загора

 


* * *
Строят Центъра на Вселената в Стара Загора

Граждани на Стара Загора се молят на общината да позволи изграждането на внушителен паметник, който обозначава центъра на вселената. Повече от 250 души са подкрепили чудатата инициатива в социалната мрежа Фейсбук само за няколко дни, а групата „Стара Загора - Център на вселената" е набъбнала на 4200 души.

Самата идея за изграждането на паметника е от 2003 година, но преди няколко дни двамата бизнесмени Пламен Русев и  Николай Далаков отново са изпратили писмо до местната власт с искане да получат разрешение за създаването на такъв монумент. По думите им така или иначе не е доказано къде е центърът на вселената, така че спокойно може да бъде и в Стара Загора. Паметникът може да бъде вдигнат на мястото на кръглия шадраван на градския площад заради централното му разположение, информира вестник Телеграф.

Инициаторите са сигурни, че така ще привлекат туристи от всички краища на света. Разработена е и рекламна стратегия, която ще доведе до отваряне на нови работни места в града и повече приходи за общината. В писмото на бизнесмените е отбелязано „Сложихме всеизвестните рекламни бордове на входовете на града и накарахме всички преминаващи да заговорят със завист за Стара Загора по още един повод". Ентусиастите са обещали в писмото си сами да намерят пари за изготвяне на идеен проект, за изграждане на паметника, както и финансирането на рекламната кампания. Според
потребителите в социалните мрежи Стара Загора е най-лудият град, където и извънземните идват да си правят купони. Други пък предлагат изграждането на нови скулптури и дори огромен надпис, подобен на този в Холивуд.

 

Още новини