Начало Новини Актуално Становище на Асоциацията на организациите на работодателите в България относно Проект на Закон за марките и географските

Становище на Асоциацията на организациите на работодателите в България относно Проект на Закон за марките и географските означения

Актуално

АОРБАсоциацията на организациите на работодателите в България, обединяваща четирите представителни организации на работодателите на национално равнище - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, изготви Становище относно Проект на Закон за марките и географските означения и го изпрати в Народното събрание, на вниманието на Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по правни въпроси.

В Становището работодателските организации изразяват тревога, че внесеният на 06.06.2019 г. в Народното събрание нов Закон за марките и географските означения сериозно ще навреди на икономическите интереси на представляваните от тях фирми и организации и ще урони имиджа на България като страна с добър инвестиционен климат.

Противоречащи на търговския оборот, предложенията не просто ще затруднят притежателите на права върху търговски марки, а вероятно ще доведат и до сериозни загуби на инвестиции и пазарни дялове.

С  текста на Становището можете да се запознаете  ТУК

Още новини