Начало Новини Актуално Станишев в Стара Загора и Казанлък

Станишев в Стара Загора и Казанлък

Актуално

Председателят на ПЕС и лидер на БСП Сергей Станишев ще се срещне със социалисти и симпатизанти на столетницата в Стара Загора на 4 април, сряда, от 17:30 часа в залата на Мериан палас, съобщиха от пресцентъра на партията.

Посещението му е в рамките на отчетно-изборната кампания в БСП, която ще завърши на 19 - 20 май, когато е конгресът на партията. На форумът трябва да се избере председател и ново ръководство на столетницата.
Същия ден Сергей Станишев ще има среща и с актива на БСП в Казанлък.

Срещите му в областта предхождат отчетно-изборните конференции на местните партийни организации, които също трябва да изберат нови ръководства и делегати за конгреса.

На 24 март със социалистите в Павел баня, Казанлък и Стара Загора се срещна и президентът Георги Първанов, който също ще участва в надпреварата за лидерското място в БСП. Тогава той предложи председателят на партията да се избира пряко от членовете на партията, но това може да се случи, ако конгресът го реши. Първанов изрази надежда, че лидерският въпрос в БСП ще се реши по съвест, а не с апаратни номера, защото и след Конгреса ще трябва да се гледаме в очите".

Информация: вестник Новината

Още новини