Начало Новини Актуално Станишев ще предложи референдум за Белене

Станишев ще предложи референдум за Белене

Актуално

Ще предложа на Националния съвет да започнем подписка за референдум за АЕЦ Белене, каза на среща с членове и симпатизанти на БСП в Стара Загора председателят на партията Сергей Станишев. По думите му решението на правителството е вредно за България и фатално за българската енергетика, особено за ядрената, а допитването ще покаже отношението на голяма част от българите към проблема.

Лидерът на столетницата изтъкна, че не се безпокои от отказа на ДПС да подкрепи вота на недоверие. Ние можем да поемем ангажимент, че ако получим доверието на избирателите догодина, ще реализираме този проект, посочи той и припомни разнопосочните изказвания на премиера Бойко Борисов в рамките на една година.

Без да взема ясна позиция по проблемите на общинската организация в Стара Загора, Станишев посочи, че няма нищо драматично и е нормално в демократична партия да има повече кандидати за председател. Той посъветва присъстващите да дискутират, да спорят, но това да бъде с взаимно уважение и с идеята за укрепване на партията, а всичко щяло да се реши по демократичен начин на предстоящата на 22 април общинска конференция. Според него излишно много енергия се насочва към вътрешнопартийни проблеми, вместо да бъде изразходвана за реализация на политиката на партията. Затова призова съпартийците си до конгреса конфликтите да приключат, защото той е първа стъпка към спечелване на изборите. И веднага след конгреса да бъдат сформирани национален предизборен център и областни предизборни центрове, които да започнат да работят, защото трябва да се приведем в кондиция, чака ни една година яка работа, а може и по-малко, защото не са изключени и предсрочни избори, допълни лидерът.

Той отхвърли твърдението на Първанов, че нямало практика лидерът на ПЕС да е начело и на национална лява партия, и добави, че съчетанието на двата поста само засилва влиянието и възможностите на лидера.

Още новини