Начало Новини Актуално Станишев: Само БСП е алтернатива на ГЕРБ

Станишев: Само БСП е алтернатива на ГЕРБ

Актуално
Сергей Станишев

И занапред ще уважавам Георги Първанов като държавен глава. Приемам неговото право да инициира гражданска инициатива, да търси потенциал, да споделя своята критика към сегашното управление - това решение е добро. Но да формира политическа формация, е съвсем друго. Ако ще прави партия, тя по-трудно може да е алтернатива на ГЕРБ.

Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на въпрос на „Новината“ дали партията ще продължи да припознава президента след 11 ноември, когато се очаква да бъде обявен проектът на Георги Първанов.
„Вярвам обаче, че Първанов добре осъзнава своята отговорност пред България и левицата, в частност пред БСП, и не би тръгнал да прави втора партия“, добави лидерът на червените. Станишев бе категоричен, че единствено БСП може да бъде политическата алтернатива на ГЕРБ.

В събота Станишев участва в честването на 100-годишнината на местната партийна организация в Раднево. С две банкноти от по 10 лв. той си купи луксозното издание на нейната история, наречено “Борба и съзидание”.

Информация: вестник Новината

Още новини