Начало Новини Актуално Стандард Профил става собственост на индийския холдинг Ruia Group

Стандард Профил става собственост на индийския холдинг Ruia Group

Актуално
Стандард Профил България

Инвестиционният фонд Bancroft Private Equity подписа предварително споразумение за продажба на 100% от акциите на групата Standard Profil A.S. на Ruia Group. Сделката е обект на стандартни антимонополни процедури и се очаква да приключи през третото тримесечие на 2011 година.

Standard Profil е бързо развиваща се компания за производство на уплътнителни системи за автомобили в световен мащаб, с производствени мощности в Турция, България, Южна Африка и Китай. В България дъщерно дружество на компанията Standard Profil е Стандард Профил България, чиито производствени мощности са базирани в Стара Загора.

Продажбите на Standard Profil за 2010 г. възлизат на 180 милиона евро.

Ruia Group е бързо развиващ се индийски индустриален конгломерат с основен бизнес в инфраструктурно оборудване, автомобилни аксесоари и гуми. Ruia Group има силно присъствие в Европа с годишни продажби от над 700 млн. евро.

Ние сме много радостни от подписването на сделката за придобиване на такава бързо развиваща се компания. Придобиването е част от стратегията на Ruia Group за консолидиране на индустрията за автомобилни уплътнения. С присъединяването на пазарен лидер като Standard Profil Ruia Group ще ускори растежа си, каза Pawan Ruia, председател на Ruia Group.

Моят мениджърски екип и аз сме много развълнувани да продължим успешното развитие на бизнеса с уплътнения под ръководството на Ruia Group. Това ще допринесе за разширяване на услугите за нашите клиенти в нови региони, заяви Andreas Engel, изпълнителен директор на Standard Profil.

Ние сме изключително горди с успеха, който Standard Profil постигна по времето на нашето управление. Сделката с Ruia Group несъмнено ще доведе до печеливша комбинация, коментира Tamas Szalai, съдружник в Bancroft.

Bancroft Private Equity е частен фонд за дялови инвестиции, инвестиращ в Източна и Централна Европа и Турция. От първата инвестиция, направена през 1996 г., Банкрофт е притежавал дял в 16 компании и успешно е продал акциите си в 10 от тях (без в този брой да се включва сделката за Standard Profil).

сделка Стандард Профил България

Още новини