Начало Новини Актуално Стандард профил България увеличи с 81% продажбите си. Планира инвестиции за 1 млн. лв.

Стандард профил България увеличи с 81% продажбите си. Планира инвестиции за 1 млн. лв.

Актуално
Стандард профил

Стандард профил България увеличи продажбите и печалбата си през 2010 г. с 81% спрямо предходната година. Оборотът на българското предприятие стигна 27 млн. лева. Икономическата криза беше едно предизвикателство за Стандард профил България . Тя  ни даде възможност да покажем, че сме по-добрите на пазара и отвори възможност да спечелим нови клиенти, казва директорът на предприятието Петър Ангелов.

В резултат на отличните финансови резултати през последната година, Стандард профил България е увеличило двойно и наетите в производството хора, пише вестник Пари в приложение за бизнеса, посветено на регион Стара Загора.

През 2009 г. в предприятието на Стандард профил България са работили 320 души, а сега броят им надхвърля 600. Увеличени са работните места както в производството, така и за специалистите в отдел „Логистика” и „Качество”. Добрите финансови резултати са дали възможност и за увеличение на трудовите възнаграждения на работещите в предприятието средно  с 9%.

Винаги сме казвали, че причината за добрите ни финансови резултати в тези трудни години се крие в печеленето на нови клиенти и нови пазари, казва Петър Ангелов. Проекти като Фолцваген (VW) и Фиат (Fiat) бяха прехвърлени от предприятията в групата на Стадрад профил в Турция към българското предприятие и това на практика помогна за добрите финансови резултати. През последните години старозагорското предпиятие  печели  всяка година по един нов клиент. През 2009 г. това е Фиат, а през 2010 г. Фолксваген с двата си модела Т5 и Caddy. Не случайно миналата година предприятието получи голямата награда от Фолксваген груп за най-добър доставчик.
Стандард профил  работи и по проект Fiat 500 - един от най-продаваемите малки автомобили в Европа и света.
През 2011 г. предприятието  започва работа по произовдството на каучукови уплътнения за марката Кадилак на GM под името – GMT166, 168.  За този проект ще бъдат наети допълнително около 80 нови работници. Очакваме и още няколко нови проекта през 2011 г., казва директорът на Стандард профил България Петър Ангелов. Планираните увеличени обеми на работа дават основание на ръководството на предприятието да заложи в годишния си план почти двойно по-големи обеми на оборота и печалбата.

В групата на Стандард профил влизат два завода в Турция, предприятието в България, както и две нови предприятия – в Южна Африка и Китай, които ще стартират производство още през тази година. Стандард профил България изнася преди всичко за Европа и най-вече за Полша,  Бразилия, Мексико, Канада и Южна Корея. Една от задачите пред българското предприятие през  тази година е да получи сертификат за безопасни и здравословни условия на труд ISO 18001. В плановете влиза и реализиране на добри програми за обучение, както на мениджърския екип, така и на хората, ангажирани в производствения процес. Годишно всеки един служител на Стандард профил се обучава допълнително в рамките на 83 часа.

Мениджърският екип на Стандард профил България предвижда през тази година инвестиции в размер на 1 млн. лева, свързани с разширяване и подновяване на базата. Само през 2010 г. компанията е инвестирала около 4 млн. лева за закупуване на нови машини и оборудване.

Стандард Профил Ангелов

Стандард Профил България
Стара Загора, 6000, бул. Никола Петков 12
042/ 610500
standardprofil.com‎

Вижте по-голяма карта

Още новини