Начало Новини Актуално Стандард Профил България разширява производството си (видео)

Стандард Профил България разширява производството си (видео)

Актуално

Стандард Профил БългарияПредприятието на Стандард Профил България в Стара Загора приключи 2012 г. със сериозен ръст на производството от 30%. Дружеството е част от групата Standard Profil, която е най-големият производител в Европа на екстериорни каучукови уплътнителни системи за автомобилната промишленост.

Определено мога да кажа, че 2012 г. беше успешна за нас, независимо че не постигнахме резултатите от предходната година, когато ръстът беше 80%. Причината е, че производствената ни база е пълна с продукция и е необходимо да разширим сградния фонд, за да осигурим още място на линиите ни, каза изпълнителният директор на Стандард Профил България Петър Ангелов.

Изминалата година е успешна за дружеството и защото то започна работа по нови проекти. Благодарение на тях са разкрити още 450 работни места. В момента в предприятието работят 1 150 души.

За първи път дружеството в Стара Загора успя самостоятелно да реализира много мащабни проекти на Фиат Идея, който се произвежда в Сърбия и на Фолксваген Амарок, който се произвежда в Германия. В момента продължава работата по проекта на Опел Адам, разказа Петър Ангелов.

От януари 2013 г. Стандард Профил Груп е с нов собственик - Актера Груп. Той е фонд за дялови инвестиции и е базиран в Истанбул. Капиталът, с който разполага, е в размер на 1,5 млрд. евро. Фондът има сериозни инвестиционни амбиции в България, благодарение на постигнатите дългогодишни резултати и добрия мениджърски екип на дружеството.

В Стара Загора Стандард Профил България е един от най-големите работодатели и е изправен пред трудността за намиране на работна ръка. Проблемите са най-вече с ръководните кадри на ниво началник на смяна, независимо от обученията и тестовете, които се провеждат. Причина затова е и несъобразената с нуждите на бизнеса образователна система. Петър Ангелов участва в работна група от представители на бизнеса, инициирана от Търговско-промишлена палата - Стара Загора, който да търси оптимални решения за справяне с тези проблеми.

Посещаваме професионалните гимназии, за да популяризираме сред учениците професията на производствения работник. Готови сме и да предложим стаж на всеки желаещ, каза още изпълнителният директор на Стандард Профил България.

Дружеството в Стара Загора води последователна социално отговорна политика. Ръководството на дружеството подпомага материално децата до 8 клас, както и отличните ученици на всички свои служители. През годината ще бъдат въведени нови бонуси за най-добрите в производствената дейност.

илко груев

Още новини