Начало Новини Актуално Стандард Профил България привлече за клиент Фолксваген Груп

Стандард Профил България привлече за клиент Фолксваген Груп

Актуално

На фона на финансовата криза, има и показателен пример за оптимизъм. Той е със старозагорски адрес и се казва Стандард Профил България АД. Дружеството произвежда пълната гама каучукови уплътнения за автомобилната индустрия. Работим 100% за износ и поради тази причина се развиваме с темпото на страните от Западна Европа.

Петър АнгеловОтчитаме 40% ръст на продажбите, което се дължи основно на привличането на нови клиенти и на възстановяване на пазарите в развитите европейски държави, заяви изпълнителният директор на Стандард Профил България Петър Ангелов.

Стандард Профил България започна работа по нов мащабен проект. През 2010 г. фирмата премина успешен одит от страна на Фолксваген Груп, което осигурява поръчки за всички марки на компанията. Дружеството в Стара Загора разчита до края на годината да започне работа по два нови модела - Фолксваген Транспортер и Фолксваген Кади.
Според Петър Ангелов, три са основните фактори, заради които дружеството е конкурентоспособно и е издържало изпита на водещ концерн като Фолксваген Груп.
Стандард Профил България е част от голяма група със седалище в Истанбул и е от 35 години на пазара, а собственикът е американски фонд за дялови инвестиции. Мениджмънтът е международен и с богат опит и контакти с бизнеса, каза още Петър Ангелов.
Не на последно място, предпоставка за успехите на Стандард Профил България  е факта, че дружеството се намира в държава, която е член на Европейския съюз и това помага на бизнеса.

Стандард Профил България подготвя и нови проекти. Следващата задача, която сме си поставили, да привлечем Ауди. Политиката ни е всяка година да прибавяме по един нов клиент. Миналата година сключихме договор с Фиат, 2010 г. - с Фолскваген, а следващата година очакваме да започнем работа и с Рено.

Новият клиент води след себе си увеличаване на работните места във фирмата в Стара Загора. Наемат се 60 души в производството и 10 души специализиран персонал. В момента в дружеството работят 350 души, очакванията са до края на годината бройката да се увеличи още. От началото на 2010 г. заплатите във фирмата са увеличени средно с 10%.

Към всичко това се прибавя и социално ориентираната политика на мениджмънта на Стандард Профил България. Независимо от кризата, ръководството продължава да осигурява на своите служители безплатна храна и транспорт. въведена е и бонусна система, която допълнително стимулира хората.

Още новини