Начало Новини Актуално Стандард Профил - България постигна върхови резултати при продажбите си

Стандард Профил - България постигна върхови резултати при продажбите си

Актуално

Септември ерекорден за продажбите и оборота за Стандард Профил в цялата му 30-годишна история, казва изп. директор Петър Ангелов. Този рекорд важи не само за старозагорското предприятие, но и за другите два завода на компанията, които се намират в Турция. Оборотът на трите предприятия за септември надхвърля 13 млн. евро.


В година на криза Стандард Профил увеличи пазарния си дял в Европа от 4.5% на 8%. Старозагорската фирма се гордее и с факта, че вече изнася на четири континента - Европа, Южна Америка, Северна Америка и Азия.

Успешната формула
По принцип кризата не е отминала и за нас, но успешната формула, която ни помогна да се справим с трудната икономическа обстановка, бе разширяване на пазарите и компенсиране с нови проекти и нови клиенти. Мога да обобщя, че растежът на Стандард Профил по финансови показатели идва преди всичко от привличането на нови клиенти благодарение на финансовата ни стабилност и високото качество, което предлагаме на пазара. Това правило важи както за завода в България, така и за представителствата на групата в Турция, казва Ангелов.
В България компанията има 6 нови проекта. Най-новият е Делта 2, който включва производство на каучукови уплътнения за новия базов модел на Опел Астра. Очакванията на производителите са продажбите от 8000-10 000 коли на месец да надминат 30 000 през следващата година.


Резултатите

Старозагорското предприятие работи по проекта за новия модел на Опел Астра от месец. Проектът е осигурил работа допълнително на 52 души. Така от началото на 2009 г. Стандард Профил-България е увеличила работниците си от 178 на 287.
Добрите постижения в производството се поощряват с допълнителни възнаграждения. Единствената фирма за производство на каучукови уплътнения за автомобилната промишленост в България ще изнася годишно каучукови уплътнения за над 600 000 автомобила. Старозагорската фирма работи и уплътнения за Опел Корса и Опел Комбо, както и за Форд К на Фиат Груп. Сред стартиралите проекти е и работата по новия модел на Опел Инсигния. Благодарение на увеличения обем от работа старозагорската фирма успява да навакса спада в продажбите от миналата година.
През последното тримесечие на 2008 г. Стандард Профил-България има спад на продажбите от близо 50%, докато през второто тримесечие на 2009 г. спадът е намален до 15%. Очакванията на ръководството са в края на третото тримесечие на годината реализираните продажби да бъдат по-високи в сравнение със същия период на миналата година. В сравнение с 2008 г. има увеличение на оборота и печалбата с 10%, което не е малко във време на финансова криза, отчитат от предприятието.


Планове

Стандард Профил - България очаква да започне работа и по шведската марка Сааб, както и по новия модел на GMX (разновидност на Опел Инсигния за американския пазар). За първа година в групата Стандард Профил се правят и части за БМВ. Марката Опел предстои да бъде продадена на канадския производител на резервни части Магния. Идеята е за доста сериозно навлизане на марката на руския пазар. Така ние, като единствените производители на уплътнения за Опел, очакваме догодина добър растеж в продажбите и за тази марка, казват от Стандард Профил. Фирмата ще вземе скоро и сертификат ISO 14 001, който третира опазването на околната среда и управлението на отпадъците. Покриването на стандартите по сертификата ще струва на Стандард Профил 45 000 лв., като половината от средствата са спечелени по европейските фондове за международно признати стандарти. Този международен сертификат ще открие пътя ни към нови клиенти, защото 90% от автомобилните производители изискват този сертификат от доставчиците си, казва Петър Ангелов.
Материалът е публикуван , на 6 ноември 2009 г. в приложението Клуб Предприемач на вестник Пари

Още новини