Начало Новини Актуално Стадион Берое може и да светне до Димитровден

Стадион Берое може и да светне до Димитровден

Актуално

Няколко месечна сага се разиграва около стартирането и изпълнението на малка обществена поръчка с предмет Реконструкция и модернизация на осветителната уредба на стадион "Берое - Стара Загора - уточни инж. Ангел Стоманярски, председател на комисията по провеждане на открития конкурс.

- Причината за това са проточилите се процедури по обжалване решението на комисията ни.

Фирмата, която спечели търга, е "Енергострой България" ДЗЗД, гр. Варна. Фирмата, която беше отстранена и обжалва процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) и Върховния административен съд (ВАС), е Обединение "Спортно осветление - стадион "Берое", гр. София. Аргументът й е, че в представените документи е допусната техническа грешка. Ценообразуващите коефициенти за класиране са сложени в плик No 3 вместо в плик No 2, за да бъдат обявени публично, а само цената да бъде в плик No 3. Това е основанието за отстраняване на фирмата от конкурса, поради което сме я отстранили."

След класирането Обединението подава жалба пред КЗК. Комисията се произнася, че я смята за основателна, но въпреки това допуска предварителното изпълнение на проекта за осветление на стадиона. Т.е. Общинската администрация има право да сключи договор с "Енергострой България".
В законовия тридневен срок обаче жалбоподавателите обжалват пред ВАС това предварително изпълнение, което не допуска подписване на договора между Oбщината и спечелилата фирма до произнасянето на съда, пише вестник Старозагорски новини.

"В телефонен разговор от КЗК съобщиха за получен сигнал, че жалбата на "Спортно осветление - стадион "Берое" е оттеглена. Ако това се потвърди официално, Oбщината незабавно ще сключи договор с фирмата, спечелила търга", каза инж. Стоманярски.

Припомняме, че "Енергострой България" ДЗЗД, Варна, спечели търга за 740 000 лв. с ДДС. Това включва цялостна подмяна на прожекторите и на кабелите, промяна на всички табла, свързани с осветлението, и генерална реконструкция на светлинното табло. Според комисията по провеждане на конкурса от всичките 7 кандидатствали фирми само нейното идейно предложение е отговаряло на високите предявени изисквания.
Посоченият срок за изпълнение на проекта е 30 дни. Т.е. ако до края на този месец се подпише договорът, може да се спази обявеният от премиера Бойко Борисов срок - Димитровден (26 октомври).

Още новини