Начало Новини Актуално Стачката в Ремотекс - Раднево се отлага, засега

Стачката в Ремотекс - Раднево се отлага, засега

Актуално

Проведеното вчера общо събрание на работниците в "Ремотекс - Раднево" АД не можа да събере необходимия брой участници, за да вземе легитимно решение за евентуални протестни действия, съобщи председателят на Стачния комитет Живко Запрянов.

По-малко от 100 души са се явили на обявеното за 10 часа събрание, 60 са гласували за предприемане на стачни действия. Това обаче е твърде малка извадка, за да се стигне до ефективни действия, пише вестник Старозагорски новини. Повечето от работещите в дружеството предпочитат да се запази мирът и очакват ръководството да спази обещанието си да преведе аванса за март до края на тази седмица.
Какво ще се случи, ако не бъде спазено обещанието, ще се реши едва след този срок. Факт е обаче, че хората в "Ремотекс" са уморени от неизпълнени обещания и едва ли им вярват, но се въздържат от протести от страх, че могат да загубят работните си места без да получат полагащите им се възнаграждения. И едва ли някой може да предвиди колко дълго ще продължи играта на нерви и какъв ще бъде краят й. Сигурно е само, че никой не печели от това.

Още новини