Начало Новини Актуално Стачка спира три влака в Стара Загора

Стачка спира три влака в Стара Загора

Актуално

Три влака ще бъдат спрени на 10 март между 10 и 11 часа на гара Стара Загора, показва изготвеният от синдикатите график, съобразен с изискванията на Закона за колективните спорове за осигуряване на минимално транспортно обслужване. Това е експресът Бургас - София и пътническият влак Ямбол - Пловдив. Третият е пътническият влак за Русе, който ще потегли с половин час закъснение.

В района на гара Михайлово ще изчакат два влака - бързият от София за Бургас и пътническият за Димитровград, който трябва да тръгне в 10.50 часа.
Ако едночасовият предупредителен протест не доведе до споразумение между представителите на Холдинг БДЖ и Национална компания "Пътна инфраструктура" и синдикатите, от петък стачните действия стават безсрочни, всеки ден в часовете между 8.00 и 16.00 часа, припомни Димитър Динев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ и на Стачния комитет, пише вестник Старозагорски новини.  
Напрежението в железниците ескалира заради плановете за съкращения в БДЖ и в НКЖИ, свързани с отпускането на заем от Световната банка. Условията са до 2014 година в НКЖИ да бъдат съкратени 2944 души, а в БДЖ - 2800 души, или общо 5744. Неспазването на важни условия на Колективния трудов договор е другата причина за железничарските протести.

Още новини