Начало Новини Актуално Срокът за подаване на заявки по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци се удължава

Срокът за подаване на заявки по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци се удължава

Актуално

удължаване срок подпомагане качеството на плодове и зеленчуци

Изготвен е проект за Наредба за изменение и допълнение на Наредба №2 от 21 февруари 2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане. В нея се включва заявка за подпомагане по схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България - форма за физически и юридически лица.

Схемата за българските производители на качествени плодове и зеленчуци се прилага за първа година от 2012 г. и се финансира изцяло със средства от Европейския съюз. С цел създаване на условия за нормалното протичане на процеса по прием и обработка на заявки за подпомагане, срокът за подаването им по схемата ще бъде удължен до 11.01.2013 г., съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Производителите на качествени плодове и зеленчуци ще подават заявки за подпомагане за 2012 г., като към тях ще се прилагат сертификати, издадени от Българска агенция по безопасност на храните до 30.11.2012 г. Издадените сертификати след тази дата ще бъдат прилагани към заявките за подпомагане за следващата година.

Още новини