Начало Новини Актуално Срещу апартамент от 76 кв.м в Стара Загора депутат от БСП става собственик на хижа Моши, ползвана навремето от УБО

Срещу апартамент от 76 кв.м в Стара Загора депутат от БСП става собственик на хижа Моши, ползвана навремето от УБО

Актуално

"Пиринска консултантска компания" ЕООД, чийто едноличен собственик е "Гущеров и син" АД, чрез заменка е придобила апетитен имот в Старозагорска област. Сделката е подробно документира в справката, която новият областен управител Йордан Николов изисква от Областната администрация за извършени замени на имоти на територията на Старозагорска област в периода 2001-2009 г.

Срещу апартамент в Стара Загора на бул."Цар Симеон Велики" 172 от 75.78 кв.м, плюс избено и таванско помещение и доплащане от 15 000 лв., "Пиринска консултантска компания" ЕООД става собственик на ХИЖА "МОШИ", НАХОДЯЩА СЕ В МЕСТНОСТТА "БУЗЛУДЖАНСКИ КОНГРЕС" в землището на село Крън.
Сделката е реализирана на 31.08.2007 г., уточнява вестник Старозагорски новини.
Хижа "Моши" е на два етажа, с разгъната застроена площ 293.41 кв.м. Построена е през 1969 г. Източници твърдят, че хижата е ползвана от УБО, чиито служители са охранявали първия секретар на БКП и дългогодишен държавен глава Тодор Живков при посещенията му на Бузлуджа. След смяната на властта през 1989 г. хижата попаднала под шапката на Областната администрация, която я отдавала под наем. Посетители твърдят, че състоянието на сградата било много добро. На първия етаж има кухня, спално помещение, баня-тоалетна, мазе и склад. На втория - три спални и баня-тоалетна.
Справката в търговския регистър показва, че председател на борда на директорите на "Гущеров и син" АД е синът на депутата от БСП в 40-ото Народно събрание Добромир Гущеров, родом от казанлъшкото село Енина. Надали обаче младежът е бил в основата на заменката.
Според официалната справка на Областната администрация, старозагорският апартамент, заменен с хижата, е предоставен в управление на Министерството на правосъдието.

Още новини