Начало Новини От Палатата Срещи на ученици от 6 и 7 клас с представители на бизнеса, във връзка с кариерното им ориентиране

Срещи на ученици от 6 и 7 клас с представители на бизнеса, във връзка с кариерното им ориентиране

От Палатата

Регионално управление на образованието (РУО) - Стара Загора и Търговско-промишлена палата - Стара Загора организират съвместно срещи на ученици от 6 и 7 клас с представители на бизнеса, във връзка с кариерното им ориентиране. Инициативата е във връзка с предстоящата X Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2022 г. и е съгласно т. 9.7.1 от плана на РУО - Стара Загора за учебната 2021/2022 г.

Срещите са предвидени с цел запознаване на учениците от прогимназиален етап с реалната икономика на Старозагорски регион, ориентиране и насочване към специалности и професии, които ще им позволи да се реализират ефективно на пазара на труда. Фирмите могат да представят дейността си пред бъдещите гимназисти чрез онлайн участие в часа на класа. 

За създаване на последваща организация е необходимо фирмите, които проявяват интерес да заявят своето участие до 26.04.2022 г., като посочат: фирма, име и фамилия на представителя на фирмата с електронен адрес и тел. за контакти. 

Информацията да се изпраща на ел. адрес: ivanka.zh.petkova@ruo.mon.bg.   

Търговско-промишлена палата - Стара Загора ще даде допълнително информация за деня и часа на участията от страна на представителите на предприятията. 

Още новини