Начало Новини Актуално Среща с търговския съветник към Посолството на Турция

Среща с търговския съветник към Посолството на Турция

Актуално

Председателят на БТПП Цветан Симеонов се срещна със Синем Таштан, търговски съветник  към Посолството на Турция в София. В срещата участваха също Емрах Сазак, изпълнителен директор, и Бурхан Немутлу, член на УС на  Българо-турската търговско-индустриална камара.

По време на разговора бе обсъдено предстоящото провеждане на Втори българо-турски бизнес форум  с двустранни срещи. Събитието ще се проведе в периода 9-10 юни 2023 г. в хотел „Регнум“, Банско. Форумът се провежда за втори път в България и се фокусира върху бизнес възможностите и партньорствата между балканските страни. Събитието ще събере представители на разнообразен кръг от бизнеси в различни икономически сектори, предприемачи, инвеститори и политици от България, Турция и други балкански страни, за да обсъдят и проучат възможностите за бизнес в региона.

Акцент във форума ще бъде поставен основно върху секторите аутомотив, части за автомобилния сектор, строителство, метали, машини, хартия, мебели, енергия, амбалаж, храни, ИТ, текстил, консултантски услуги, здравеопазване, козметика, пластмаса, туристически услуги.

Предстоящият форум с двустранни срещи ще даде възможност за обмяна на ценен опит, идеи, експертиза и добри практики, както и за създаване на ползотворни контакти и разкриване на нови възможности за бизнес и развитие в страната и региона.

При проявен интерес следва да бъде направена регистрация на профила на събитието  в срок до 5 юни 2023 г. Списъкът с турските фирми ще бъде изпратен допълнително на регистрираните участници. Допълнителна информация в тази връзка може да бъде получена от Томислав Атанасов, t.atanasov@sme.government.bg, тел.: 02 940 79 83.

Лице за контакти за нощувки и други услуги на хотел „Регнум“: Иванка Банкова – 0749 83 024 / 0887 47 27 30.

Още новини