Начало Новини От Палатата Среща с представители на ръководството на свободна икономическа зона АЛАТ от Азербайджан

Среща с представители на ръководството на свободна икономическа зона АЛАТ от Азербайджан

От Палатата

Българската търговско-промишлена палата информира за предстоящо провеждане на среща с представители на ръководството на свободна икономическа зона АЛАТ от Азербайджан на 11 октомври 2021г., понеделник, в зала А на БТПП от 10.00ч.

Икономическа зона АЛАТ е планирана и се развива, за да играе централна роля за трансформирането на визията за Азербайджан като диверсифицирана, експортно ориентирана икономика. Намира се до пристанище Алат, което от своя страна засилва местните и чуждестранните инвестиции в непетролния сектор на страната. Свободната зона използва стратегическо географско местоположение, за да осигури регионален инвестиционен център и да повиши конкурентоспособността в транспортните коридори Европа-Кавказ-Азия и Север-Юг. Предвижда се свободната зона АЛАТ да предостави оперативно и готово за инвеститори място до юли 2022 г.

По време на срещата ще бъде представени бизнес средата, достъпа до международни пазари, ползите за инвеститорите и др. Събитието е подходящо за: български фирми и предприемачи, които се интересуват от инвестиции, търговия или създаване на смесени-производства не само в Азербайджан, но в целия регион на Каспийско море.

Желаещите да участват представители на български компании могат да заявят предварително своето участие на следния линк, в срок до 8 октомври 2021г. Участието е безплатно. Работен език: английски език.

При наличието на допълнителни въпроси, може да се свързвате с дирекция Международно сътрудничество и международни организации към БТПП на тел.: 02 8117 421, 8117 489 или e-mail: irelations@bcci.bg.

 

Документи за сваляне

Още новини