Начало Новини Актуално Среща с обществеността в Стара Загора: Общината – по-близо до гражданите: Какво е направено и какво следва да се направи

Среща с обществеността в Стара Загора: Общината – по-близо до гражданите: Какво е направено и какво следва да се направи?

Актуално

На 20 октомври, от 17.30 часа, в зала П. Р. Славейков на Общинска администрация Стара Загора ще се проведе среща с граждани на тема Общината - по-близо до гражданите: Какво е направено и какво още следва да се направи? Форумът се реализира в партньорство между Община Стара Загора и Международния републикански институт (IRI) и поставя акцент върху гражданското участие и ангажираност на общинско ниво.

Целта на събитието е да се потърсят идеи и обратна връзка от гражданите за това какво следва да се направи, за да се доближи общината до обществото, да бъде по-лесна за комуникация и проследяване на работата, да стане по-достъпна и прозрачна. Представител на общината ще запознае гражданите с преглед на съществуващите възможности за участие на общинско ниво, както и стъпките, които администрацията вече е предприела в тази насока.

Форумът е част от програмата на IRI за справяне с уязвимостите към корупцията на общинско ниво, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора. В срещата ще се включат представители на общинска администрация и Общински съвет.

Още новини