Начало Новини От Палатата Среща на старозагорския бизнес с фирма Human Power за внос на работници от чужбина

Среща на старозагорския бизнес с фирма Human Power за внос на работници от чужбина

От Палатата

В Търговско-промишлена палата - Стара Загора се проведе среща на представители на старозагорския бизнес с българската фирма Human Power, занимаваща се с внос на работници от чужбина. През годините фирмата работи с различни компании в България и в чужбина и доставя работници от различни региони. Напоследък се е концентрирала към внос на работници от Индия и Непал, които според тях са най-подходящи за българския пазар. Представителят на фирмата Слави Славов разказа за дейността й, сподели конкретни казуси, с които са се сблъскали в своята практика и отговори на множество въпроси. След приключване на общата дискусия, имаше възможност за индивидуални консултации.

Вносът на работници от чужбина е една от възможностите за справяне с големия недостиг на кадри за старозагорската и въобще за българската индустрия, като за обслужващ персонал, така и за висококвалифицирани работници.

Председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов и Слави Славов се договориха за задълбочаване и разширяване на партньорството.

Още новини