Начало Новини Актуално Среща на АОБР с министър–председателя

Среща на АОБР с министър–председателя

Актуално

Представители на ръководствата на организациите - членове на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, проведоха среща с министър-председателя акад. Николай Денков и заместник министър-председателя Мария Габриел.

По време на срещата бяха обсъдени приоритетите на АОБР, като беше акцентирано върху предприемането на всички необходими мерки за спазване на ангажимента за присъединяване на България към Еврозоната, приемане на страната в Шенгенското пространство и ОИСР.

Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата и председател на АОБР за 2023 г., акцентира върху необходимостта от запазване на съществуващия данъчен модел в България. Той определи като важно предприемането на реални действия по изграждане на електронното управление във всички области, като подходяща мярка в борбата срещу корупцията. Председателят на БТПП наблегна на необходимостта от облекчаване на процедурите за внос на работници в страната и предприемането на мерки за насърчаване на устойчивата им заетост в България. Симеонов посочи, че мерките за защита на околната среда не трябва да възпрепятстват инвестиционния процес.

Васил Велев, председател на АИКБ, сподели че социалното подпомагане не трябва да се извършва чрез данъчната система в страната. Основна функция на данъчната система е събиране на приходи, отбеляза още той

Източник: Агенция КРОСС

Още новини