Начало Новини Актуално Средна гора АД, М + С Хидравлик АД и Булметал ООД получават евросубсидии за технологична модернизация

Средна гора АД, М + С Хидравлик АД и Булметал ООД получават евросубсидии за технологична модернизация

Актуално
Средна гора - Стара Загора

Три фирми от област Стара Загора спечелиха финансиране от процедурата Технологична модернизация в големи предприятия на оперативна програма Развитие на конкурентостта на българската икономика 2007 - 2013. Това са мебелната фирма Средна гора АД - Стара Загора; заводът за хидравлични елементи М + С Хидравлик АД - Казанлък и предприятието за метални опаковки Булметал ООД - Гурково.

Общо по процедурата са одобрени за финансиране 20 фирми. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ, която ще бъде предоставена по процедурата е около 29,1 млн. евро (58 674 900 лева).

Проектът на М + С Хидравлик АД е на стойност 4,9 млн. лв., като безвъзмездното финансиране е 50% от сумата. В Средна гора АД ще бъде извършена диверсификация и подобряване на производствения процес. Инвестицията в мебелното предприятие е за 2,3 млн. лв. Булметал ще внедри ново технологично оборудване за производството на иновативни продукти. Инвестицията е в размер на 7,9 млн. лв.
С пари от програмата се финансират и дейности за закупуване на медицинска апаратура и организиране на нови дейности в три болници в страната.

Още новини